Vad innebär det att vara jourhem?

Det innebär att du ger en hemlös katt tid och kärlek tills dess att ett permanent hem hittas. Är det en skygg katt så behöver du ha mycket tålamod och en lugn personlighet. Att socialisera en katt kan ta flera månader, några tips är att sitta i samma rum som katten, prata med den, prata i telefon, titta på tv m.m. Man kan även prova att ge katten lite godis och försöka leka med den.
Hemlösa Tassar äger katten så länge katten är i jourhemmet. Vi står för veterinärkostnader och vid behov hjälper vi även till med mat och kattsand.

 

Vill du bli jourhem kontakta Linda på telefon nr 070-6741700 eller Sofia på telefon nr 070-2682927

                  Katter som söker jourhem                  

Vill du ställa upp som jourhem åt någon av dessa katter ring oss redan idag.
Pomelo
en blyg herre som behöver tid och tålamod för att lita på oss tvåbenta. Gärna en snäll kattkompis som kan visa vägen. Pomelo har nu börjat bli nyfiken och busig i lokalen.
Salmiak
en ung, ca 9 mån,  blyg försiktig pojk som gärna vill ha en snäll kompis i jourhemmet. Salmiak är väldigt busig och röjer en del i rummet han är i.
Han är just nu rakad då han hade så mycket tovor.
Fredrika
har börjat bli riktigt nyfiken i lokalen men fortfarande försiktig. Händer är lite läskigt. Söker ett lugnt jourhem gärna med en snäll kattkompis.
Mimosa
försiktig men nyfiken ung fröken. Går att klappa. Vill gärna ha en snäll kattkompis.
Sunday
är en blyg kisse som söker ett lugnt och tryggt jourhem. Hon vill gärna ha en snäll kompis som kan visa att vi tvåbenta inte är farliga.
Viggo
är en herre som haft ett riktgit tufft liv. Har du ett hem där det finns tid och tålamod till att visa Viggo att vi människor inte är så farliga ring oss redan idag.  
Viggo har, sedan Timotej flyttat in, blivit en tryggare katt. Han har börjat leka och vi ser att han mår mycket bättre.
Timotej född 2018
är en busig herre som fått lite fart på vår blyga Viggo. Söker ett jourhem som har katt, tid och tålamod.
Marvel 4 år

Flyttat till jourhem
Sotarn
3-5 år
Behöver ett hem med kattvana och mycket tålamod. Enligt veterinären så har han mest troligt fått en rejäl smäll över munnen med fraktur som följd. Han är väldigt misstänksam och behöver komma fram i sin takt. men vi har stora förhoppningar om att han kommer kunna lita på människor igen.

Flyttat till jourhem
Malva
ca 4-5 år, behöver ha ett hem som har kattvana och mycket tålamod. Hon är mycket rädd och behöver lära sig att vi människor kan vara snälla.  Malva är mamma till Lilly.

Flyttat till jourhem
Ted
är en blyg katt som behöver socialisering. Gärna en snäll kompis.
Flyttat till jourhem
Mirre
är en blyg katt. Hon behöver ett lugnt jourhem som har tid och tålamod. En snäll kattkompis kan visa att vi människor inte är så farliga.
Flyttat till jourhem
Meja
är en blyg tjej som gärna ligger i sin koja, har inga problem med andra  katter. Meja söker ett lugnt jourhem med tid och tålamod.
Flyttat till jourhem
Moll
är en blyg men nyfiken katt. Går att klappa. Han behöver något som har tid och tålamod att fortsätta visa att vi människor inte är farliga. Inga problem med anra katter.
Flyttat till jourhem
Holly
är en blyg katt. Hon behöver ett lugnt jourhem som har tid och tålamod. En snäll kattkompis kan visa att vi människor inte är så farliga.
Flyttat till jourhem
Six
är en äldre herre som har haft det tufft och litar just nu inte på männsikor. Är du en person med tålamod och som kan visa Six att vi tvåbenta inte är farliga ring oss redan idag.
Flyttat till jourhem
Tussi 11 månader
Flyttat till jourhem
Cilla ca 2 år