Vad innebär det att vara jourhem?

Det innebär att du ger en hemlös katt tid och kärlek tills dess att ett permanent hem hittas. Är det en skygg katt så behöver du ha mycket tålamod och en lugn personlighet. Att socialisera en katt kan ta flera månader, några tips är att sitta i samma rum som katten, prata med den, prata i telefon, titta på tv m.m. Man kan även prova att ge katten lite godis och försöka leka med den.
Hemlösa Tassar äger katten så länge katten är i jourhemmet. Vi står för veterinärkostnader och vid behov hjälper vi även till med mat och kattsand.

 

Vill du bli jourhem kontakta Linda på telefon nr 070-6741700 eller Sofia på telefon nr 070-2682927

                  Katter som söker jourhem                  

Vill du ställa upp som jourhem åt någon av dessa katter ring oss redan idag.
Timotej född 2018
är en glad, busig och nyfiken herre. Han söker ett jourhem som har katt  sedan tidigare då vi märkt att han gärna busar med kompisarna i lokalen.
Sunday
är en blyg kisse busig tjej som söker ett lugnt och tryggt jourhem. Hon vill gärna ha en snäll kompis som kan visa att vi tvåbenta inte är farliga.
Ron
kommer gärna fram när man erbjuder något gott. Upplevs svårflörtad vid lek. Han ligger gärna och iaktar på håll men blir mer och mer nyfiken för varje dag.
Ron söker ett lugnt jourhem med tålamod.
Molle
 

Päron

Igor
Findus
Nisse

Flyttat till jourhem
Sotarn
3-5 år
Behöver ett hem med kattvana och mycket tålamod. Enligt veterinären så har han mest troligt fått en rejäl smäll över munnen med fraktur som följd. Han är väldigt misstänksam och behöver komma fram i sin takt. men vi har stora förhoppningar om att han kommer kunna lita på människor igen.

Flyttat till jourhem
Viggo
är en herre som haft ett riktgit tufft liv. Har du ett hem där det finns tid och tålamod till att visa Viggo att vi människor inte är så farliga ring oss redan idag.  
Viggo har, sedan Timotej flyttat in, blivit en tryggare katt. Han har börjat leka och vi ser att han mår mycket bättre.
Flyttat till jourhem
Six
är en äldre herre som har haft det tufft och litar just nu inte på männsikor. Är du en person med tålamod och som kan visa Six att vi tvåbenta inte är farliga ring oss redan idag.
Flyttat till jourhem
Mimosa
försiktig men nyfiken ung fröken. Går att klappa. Vill gärna ha en snäll kattkompis.
Flyttat till jourhem
Salmiak
en ung, ca 9 mån,  blyg försiktig pojk som gärna vill ha en snäll kompis i jourhemmet. Salmiak är väldigt busig och röjer en del i rummet han är i.
Han är just nu rakad då han hade så mycket tovor.
Flyttat till jourhem
Pomelo
har under tiden i lokalen börjat lite på volontärerna och låter sig klappas.   Vill du ge honom en chans att utvecklas ännu mer ring oss snarast.
Flyttat till jourhem
Fredrika
har börjat bli riktigt nyfiken i lokalen men fortfarande försiktig. Händer är lite läskigt. Söker ett lugnt jourhem gärna med en snäll kattkompis.