Alla vuxna katter är kastrerade, vaccinerade och id-märkta
Kattungar är vaccinerade och id-märkta


     Hur kan jag adoptera en katt?     


När du hittat en katt som du tror passar dig så ringer du telefonnumret som finns i varje katts annons.
Vi kan då förmedla telefonnumret till jourhemmet. När du har träffat katten i jourhemmet får du gå hem och tänka igenom om du är rätt hem för katten, sedan hör du av dig till oss igen och meddelar hur du vill göra.

Om du vill adoptera så bokar vi dag och tid för adoption.

Tänk på att katten kan leva länge så vi vill att du planerar för många år tillsammans med katten.
Om det inte skulle fungera med den nya familjemedlemmen av olika anledningar så kontakta oss.

Kattungar på 12 veckor adopteras inte ut som ensamkatter till ett nytt hem, man kan då adoptera en kattkompis från oss.

                  Katter som söker permanent hem                

Shira
ca 1,5 år, är en lekfull ung honkatt med mycket energi och älskar att bli klappad.  Shira älskar glitterbollar och leksaksmöss, och jourhemmet kan höra från rummet där Shira bor hur hon busar runt både med leksaker och med sin mamma Noor. Kan du ge Shira ett kärleksfullt hem? Ring oss på
070-6741700 för en dejt. Finns i Storå.
Pris 1100 kr

Noor
3-4 år,  är en lugn, snäll och lite blyg dam som kräver en del tålamod och fortsatt socialisering. Men hon tittar dig gärna i ögonen med sina intensiva och unika blick, och hon gillar att bli klappad så länge man är lugn med henne. Trots att Noor är väldigt lugn av sig så stoppar det inte henne från att leka av sig ibland. Jourhemmet hittar ofta leksaksmöss liggandes lite överallt på märkliga ställen, till exempel i matskålen! Är du rätt människa för Noor? Ring oss idag, 070-6741700. Finns i Storå.
Pris 1100 kr

Teddy och Vinnie
Efter låång väntan i jourhemmet så kommer här en ny kontaktannons för finaste bröderna Vinne & Teddy!
Kom och träffa oss, Teddy och Winnie, vi är 3 år, härliga och snälla katter som fått en andra chans i livet. Vi vill vara tillsammans, sova, leka och ha det bra. Jourmatte säger att vi är enkla att sköta. Vi går på lådan som vi ska och är väldigt renliga. Vi har inte petat ner eller förstört en enda grej där vi är nu, och då ska ni veta att det finns massor av grejor här. När det är mat på gång är vi väldigt angelägna, vi gillar mat nämligen, då vill vi gärna bli klappade och buffar på husse och matte. Ibland kammar matte oss när vi äter och det är helt ok faktiskt. Vi är fortfarande lite blyga, men det minskar för varje dag.
Vi är nyfikna och är gärna med och kollar vad som händer, speciellt i köket. Vi är alltid med när människorna äter frukost och då brukar vi få något gott.
Det finns ett glasat uterum där vi är och det är toppen att få gå ut dit och kolla, vi brukar passa på att sova lite också när vi är där.
Vi vill gärna ha ett hem där vi kan stanna för-alltid!
Grabbarna är kastrerade, vaccinerade och idmärkta, finns i jourhem mellan Karlskoga - Örebro.
Ring 070-6741700 för en dejt med oss! Vi väntar och längtar...
Pris 1200 kr / st
Sarafina
ca 4-5 år, heter den här blyga tösen. Hon hittades på en soptipp, kanske hon är född där, vi vet inte säkert. Hon har idag svårt att lita på människor trots många månader i jourhem. Hon trivs med sin rumskompis Ragnar så hon kan gärna ha en trygg kattkompis i sitt nya hem. Jourhemmet kan klappa henne på sidan då och då, hon sitter kvar till ett visst avstånd när man närmar sig.
Äter bra och har gått på lådan inga olyckor. Sarafina behöver ett lugnt hem med mkt tålamod. där hon kan fortsätta socialiseras. Kan du ge denna tös  ett tryggt och lugnt hem med mkt kärlek? Ring oss på 070-6741700. Finns i jourhem mellan Örebro-Karlskoga.
Pris 600 kr
Madelene
ca 3 år är en snäll och söt tös som  kommer från ett hem med alldeles för många katter. Hon har sedan hon bytt jourhem blommat ut och blivit en busig och nyfiken tjej. Busar både själv och med jourhemmets katter. Blir gärna klappad men på hennes vilkor. Madelene kommer vilja gå ut i sitt nya hem. I jourhemmet så finns det barn på 9 och 13 år. Jourhemmet tror inte det är några problem med yngre barn då Madelen går undan då hon vill vara ifred. Finns i Karlskoga.
Ring 070-2682927 om du är den rätta familjen för Madelene.
Pris 1100 kr
Mike
en lugn och lekglad katt. Han är också otroligt matglad/lättmutad. Han gillar lax dreamies och är förtjust i torsk. Har varit blyg länge men har gjort stora framsteg i sitt jourhem och har nu blivit en modig kille som vågar vara med. Kan fräsa till om han blir rädd men det är snabbt bortglömt. Han kurrar inte men visar väldigt tydligt med huvud och kroppsspråk när han vill ha mer kelande.
Mike bor idag med sin vän Majken och kan gärna tänka sig att flytta tillsammans med henne, annars bör det finnas en snäll & trygg kattkompis i nya hemmet. Man behöver även fortsätta socialiseringen så att Mike kan bli ännu tryggare.
Finns i jourhem i Örebro. Ring oss idag på 070-6741700 för en dejt med Mike.
Pris 1200 kr
Moa
ca 2 år söker tillsammans med Altaria ett lugnt hem som har tid och tålamod, helst inga små barn.
Moa kallas mos gos hos hennes jourhem för hon har blivit en riktigt knä katt som älskar att gosa. Hon var väldigt rädd i början och har fortfarande svårt för människor ibland men bara man tar det lugnt och sakta med henne så är hon världens snällaste.
Moa och Altaria vill bo ihop eftersom de kompletterar varandra så bra speciellt för Moa som blivit mkt tryggare med Alli runt sig.
Finns i jourhem i Örebro. Är du rätt hem för dessa goa töser?
 Ring oss på 070-6741700. 
Pris 1200 kr


 
Altaria
ca 1,5 år söker tillsammans med Moa ett lungt hem som har tid och tålamod, helst inga små barn.  
Altaria kallas för Alli och här är en riktigt livlig ungkatt som älskar att vara överallt och ingenstans. I början så var det svårt att gosa med henne för hon ville bara busa, nu är hon lite lugnare och uppskattar att gosa lite mer. Moa och Altaria vill bo ihop eftersom de kompletterar varandra så bra speciellt för Moa som blivit mkt tryggare med Alli runt sig.
Finns i jourhem i Örebro.  Är du rätt hem för dessa goa töser?
Ring oss på 070-6741700. 
Pris 1200 kr
TINGAD
Majken
är väldigt kelig och lekfull av sig och gillar att buffas med huvudet. Hon gillar att sova på ryggsäckar och är oftast nyfiken av sig. Majken gillar dreamies precis som sin kompis Mike som hon gärna flyttar tillsammans med, annars om det finns en snäll kattkompis i nya hemmet! Finns i jourhem i Örebro. 
Ring 070-6741700 för en dejt med denna gos, fina tös!
Pris 1200 kr
Jon
ca 3 år, är en väldigt sällskaplig kille på som gärna vill vara med vad du än gör. Jon har upptäckt att vi tvåbenta inte alls är så farliga som han först tyckte då han gömde sig under överkastet/i påslakanet första veckorna hos jourmatte. Jons bästa kompis heter Douglas, dock är det inte helt ömsesidigt från katten Douglas sida då Jon är väldigt närgången tycker han.
Numera  är Jon en riktig kelgris som älskar att bli kliad o klappad! Han älskar att busa och leka. Han tycker inte om att bli lyft, det tycker han är läskigt. Vi har provat att åka bil vilket går jättebra. Jon äter allt, går på lådan. Han går bra ihop med större o lugna barn, alla som tar det försiktigt helt enkelt. Jon vill gärna bo med en snäll kompis! Han behöver ett hem där han får fortsätta träna på sin tillit till människor, och gärna med minst en annan snäll katt då han älskar sin jourhemsbrorsa och gärna gör precis som han. Finns i jourhem i Örebro. Är du Jons nya, livslånga hem? Ring oss på 070-6741700 för en dejt!
Pris 1200kr
Ester
en svartvit skönhet på ca 5år. Hon har inte haft så mycket kontakt med människor innan jourhemmet, så hon är därför lite misstänksam mot oss tvåbeningar.
Hon tycker om att sitta och spana på vad som händer både utanför och innanför fönstret, och att leka med fjäderpinnar är även det en hobby som ligger henne varmt om hjärtat. Just nu får man inte klappa henne, så hon skulle behöva få komma till ett hem som har tålamod, för hon har redan kommit långt från de...t att hon blev infångad. Ester har kommit bra överens med andra kissar, så det är ingen fara om det finns en kattkompis, men små barn och hundar är nog inte hennes grej riktigt.
Med lite kärlek och mumsbitar tror vi att hennes mysiga sida kan visa sig. Är du tvåbeningen som kan få henne på fall?
Slå en signal till oss på nr 070-2682927
Pris 1200 kr
Sigismund
ca 5 år, har gjort världens resa sedan Hemlösa Tassar kom in i hans liv.
Från att ha varit hemlös och klarat sig på fågelfrön och t.o.m fått en dödsdom pga sin aggressivitet till att bli en tillgiven, mysig och social katt. Förvandlingen har varit helt underbar att beskåda. Han är väldigt lugn, blyg och försiktig men visst har han sin lekfulla sida kvar. Han visar dock framtassarna mer och mer, fungerar bra ihop med andra katter, väger ca 5,5 kg. Han är väldigt mån om sin päls så han tvättar sig ofta. Lådan är inga problem och han älskar både torr- och blötfoder. Han påpekar gärna när det är matdags. Dock har det kommit till kännedom att han har foderallergi så han behöver specialkost.
Uppskattar inte att bli buren längre stunder men kan för den delen absolut komma och gosa. Speciellt kvällstid innan läggdags vill han ha en mysig massage, förallt på magen ❤
Finns i jourhem i Karlskoga.
Är du rätt person att hjälpa Sigismund fortsätta utvecklas? Ring oss idag på 070-6741700.
Pris 1200 kr
Syskonen Saga & Smulan
4 år, söker ett hem tillsammans.
Saga (korthårig)
Mycket social katt som älskar att bli klappad, gillar att vara med och är mycket nyfiken. Inte lika pratsam som sin syster, men är lite busig med leksakerna. Äter de som bjuds, men mest torrfoder. Gillar att titta ut genom fönstret. Har inget emot att bli lyft.
...
Smulan (långhårig)
En mycket kelig och pratsam katt som älskar mys, nyfiken och vill vara med, men samtidigt lite blyg och avvaktande mot nya personer/saker.
Äter torrfoder men är en finsmakare vad gäller blötmat. Går på lådan, gillar att ligga högt upp och ha koll. Sitter ofta i fönstret och spanar ut. Har busat lite med tygråttor. Kräver en del pälsvård.
Båda tjejerna vill kunna gå ut i sitt nya hem, i en trygg miljö utan nära stora vägar. 
Finns i jourhem utanför Lekhyttan. 
Är du rätt familj för dessa fina töser? Ring oss på 070-6741700.
Pris 1200:- kr/st
Mischa
ca 3 år, en svart skönhet som blir chokladbrun när solens strålar träffar henne. När Mischa kom till jourhemmet var hon väldigt skygg, rädd och litade inte alls på människor. Idag har hon gjort fantastiska framsteg och man ser lätt vilken stor personlighet hon har. Mischa är bekväm med människor hon får lära känna, det går att klappa henne och även bära henne. Hon älskar att leka med leksaksmöss och snören. Mischa är en pratglad tjej som många gånger svarar när man ropar på henne
Mischa älskar kattkompisar, jourhemmet har tidigare inte stött på någon katt som är så tillgiven till andra katter. Hon ligger gärna och gosar, stryker sig och leker med sina kattkompisar. Så om Mischa får önska så bor hon helst ihop med en eller flera kattkompisar.
Finns i jourhem utanför Storå.
Ring oss på 070-6741700 om du är rätt familj för denna fina tjej.
Pris 1200 kr.
Flora!
ca 1 år, är en försiktig svartvit pärla.
Flora är som sagt blyg men man får klappa henne och hon springer inte iväg. Flora leker gärna, mest när hon är själv ( många trasiga leksaksmöss hittas som bevis) Men det är nog bara en tidsfråga tills Flora bjuder in människor till lek. Hon måste bara få komma till någon som ger henne lite extra uppmärksamhet, så att Flora äntligen kan få blomma ut.
För tillfället bor hon i jourhem med flera andra katter och verkar inte ha något problem med kattkompisar. Däremot så skulle Flora inte klaga som ensamkatt heller. Finns i jourhem utanför Storå. Är du den rätta för Flora? Ring oss på 070-6741700 för en dejt.
Pris 1200 kr
Lilla Lo
ca 2 år ,är en lugn flicka som älskar att bli borstad och vill vara med där det händer saker. Tyvärr kommer hon inte överens med jourhemmets andra katter så vi tror att hon vill bo själv eller med en lugn och snäll kattkompis.
Lilla Lo älskar blötmat, sköter lådan exemplarisk och har nu börjat leka.
Vill du ge Lilla Lo ett för-alltid-hem ring 070-2682927 för en dejt. Finns i jourhem i Karlskoga.
Pris 1200 kr
Holly
ca 2 år, är en nyfiken men blyg tjej som gärna vill ha en lugn familj med tålamod och gärna att det finns en snäll kattkompis. Hon är otroligt vacker med sin svarta mjuka päls, kritvita morrhår och ett vitt utmärkand ögonbrynsstrå. Holly tycker om att mysa när man lyfter upp henne. Hon lever idag med andra katter , som hon gillar att busa med, och en hund.
Ring 070-2682927 om ni vill träffa denna tös. Finns i jourhem i Karlskoga.
Pris 1200 kr
Tussi
11 månader söker ett hem med en snäll kattkompis där han så småningom kan få gå ut i en trygg miljö. Tussi är en lekfull och gosig pojke som gillar att vara nära.
Ring oss redan idag på nr 070-2682927 för en dejt med Tussi. Finns i jourhem i Karlskoga.
Pris 1200 kr