Alla vuxna katter är kastrerade, vaccinerade och id-märkta
Kattungar är vaccinerade och id-märkta


     Hur kan jag adoptera en katt?     


När du hittat en katt som du tror passar dig så ringer du telefonnumret som finns i varje katts annons.
Vi kan då förmedla telefonnumret till jourhemmet. När du har träffat katten i jourhemmet får du gå hem och tänka igenom om du är rätt hem för katten, sedan hör du av dig till oss igen och meddelar hur du vill göra.

Om du vill adoptera så bokar vi dag och tid för adoption.

Tänk på att katten kan leva länge så vi vill att du planerar för många år tillsammans med katten.
Om det inte skulle fungera med den nya familjemedlemmen av olika anledningar så kontakta oss.

Kattungar på 12 veckor adopteras inte ut som ensamkatter till ett nytt hem, man kan då adoptera en kattkompis från oss.

                  Katter som söker permanent hem                

Shira
ca 1,5 år, är en lekfull ung honkatt med mycket energi och älskar att bli klappad.  Shira älskar glitterbollar och leksaksmöss, och jourhemmet kan höra från rummet där Shira bor hur hon busar runt både med leksaker och med sin mamma Noor. Kan du ge Shira ett kärleksfullt hem? Ring oss på
070-6741700 för en dejt. Finns i Storå.
Pris 1100 kr

TINGAD
Noor
3-4 år,  är en lugn, snäll och lite blyg dam som kräver en del tålamod och fortsatt socialisering. Men hon tittar dig gärna i ögonen med sina intensiva och unika blick, och hon gillar att bli klappad så länge man är lugn med henne. Trots att Noor är väldigt lugn av sig så stoppar det inte henne från att leka av sig ibland. Jourhemmet hittar ofta leksaksmöss liggandes lite överallt på märkliga ställen, till exempel i matskålen! Är du rätt människa för Noor? Ring oss idag, 070-6741700. Finns i Storå.
Pris 1100 kr

Teddy och Vinnie
Efter lång väntan i jourhemmet så kommer här en ny kontaktannons för finaste bröderna Vinne & Teddy!
Kom och träffa oss, Teddy och Winnie, vi är 3 år, härliga och snälla katter som fått en andra chans i livet. Vi vill vara tillsammans, sova, leka och ha det bra. Jourmatte säger att vi är enkla att sköta. Vi går på lådan som vi ska och är väldigt renliga. Vi har inte petat ner eller förstört en enda grej där vi är nu, och då ska ni veta att det finns massor av grejor här. När det är mat på gång är vi väldigt angelägna, vi gillar mat nämligen, då vill vi gärna bli klappade och buffar på husse och matte. Ibland kammar matte oss när vi äter och det är helt ok faktiskt. Vi är fortfarande lite blyga, men det minskar för varje dag.
Vi är nyfikna och är gärna med och kollar vad som händer, speciellt i köket. Vi är alltid med när människorna äter frukost och då brukar vi få något gott.
Det finns ett glasat uterum där vi är och det är toppen att få gå ut dit och kolla, vi brukar passa på att sova lite också när vi är där.
Vi vill gärna ha ett hem där vi kan stanna för-alltid!
 Finns i jourhem i Karlskoga.
Ring 070-6741700 för en dejt med oss! Vi väntar och längtar...
Pris 1200 kr / st
Sarafina
ca 4-5 år, heter den här blyga tösen. Hon hittades på en soptipp, kanske hon är född där, vi vet inte säkert. Hon har idag svårt att lita på människor trots många månader i jourhem. Hon trivs med sin rumskompis Ragnar så hon kan gärna ha en trygg kattkompis i sitt nya hem. Jourhemmet kan klappa henne på sidan då och då, hon sitter kvar till ett visst avstånd när man närmar sig.
Äter bra och har gått på lådan inga olyckor. Sarafina behöver ett lugnt hem med mkt tålamod. där hon kan fortsätta socialiseras. Kan du ge denna tös  ett tryggt och lugnt hem med mkt kärlek? Ring oss på 070-6741700. Finns i jourhem mellan Örebro-Karlskoga.
Pris 600 kr
Madelen
ca 3 år, är katten som möter dig i dörren när du kommer hem och när hon hör att du vaknar på morgonen kommer hon springandes för att säger godmorgon. Madelen visar när hon vill bli klappad genom att slänga sig framför fötterna och rulla. Klappar man henne inte då så förföljer hon en och gör samma procedur tills man böjer sig ner och kliar lite, sen är hon nöjd. Hon är ingen knäkatt men är gärna med i samma rum, sitter i fönstret när jourhemsmatte sitter i soffan.
Madelen bor idag med 3 andra katter och det fungerar bra. Hon älskar blötmat och godis. Barn är inga problem och vi tror inte heller att hundar är ett problem så länge det är en lugn hund som inte är för på. Madelen vill kunna gå ut i sitt nya hem i en trygg miljö. Hon kan bli blyg när hon möter nya människor med det går över fort bara man låter henne få lite tid.  Finns i jourhem i Karlskoga.
Ring oss idag på nr 070-2682927 om du tror att ni kan erbjuda Madelen ett för-alltid-hem.
Pris 1200kr
Mike
en lugn och lekglad katt. Han är också otroligt matglad/lättmutad. Han gillar lax dreamies och är förtjust i torsk. Har varit blyg länge men har gjort stora framsteg i sitt jourhem och har nu blivit en modig kille som vågar vara med. Kan fräsa till om han blir rädd men det är snabbt bortglömt. Han kurrar inte men visar väldigt tydligt med huvud och kroppsspråk när han vill ha mer kelande. Man behöver även fortsätta socialiseringen så att Mike kan bli ännu tryggare och han vill nog gärna ha en trygg kompis.
Finns i jourhem i Örebro. Ring oss idag på 070-6741700 för en dejt med Mike.
Pris 1200 kr
Moa
ca 2 år söker tillsammans med Altaria ett lugnt hem som har tid och tålamod, helst inga små barn.
Moa kallas mos gos hos hennes jourhem för hon har blivit en riktigt knä katt som älskar att gosa. Hon var väldigt rädd i början och har fortfarande svårt för människor ibland men bara man tar det lugnt och sakta med henne så är hon världens snällaste.
Moa och Altaria vill bo ihop eftersom de kompletterar varandra så bra speciellt för Moa som blivit mkt tryggare med Alli runt sig.
Finns i jourhem i Örebro. Är du rätt hem för dessa goa töser?
 Ring oss på 070-6741700. 
Pris 1200 kr


 
Altaria
ca 1,5 år söker tillsammans med Moa ett lungt hem som har tid och tålamod, helst inga små barn.  
Altaria kallas för Alli och här är en riktigt livlig ungkatt som älskar att vara överallt och ingenstans. I början så var det svårt att gosa med henne för hon ville bara busa, nu är hon lite lugnare och uppskattar att gosa lite mer. Moa och Altaria vill bo ihop eftersom de kompletterar varandra så bra speciellt för Moa som blivit mkt tryggare med Alli runt sig.
Finns i jourhem i Örebro.  Är du rätt hem för dessa goa töser?
Ring oss på 070-6741700. 
Pris 1200 kr
Jon
ca 3 år, är en väldigt sällskaplig kille på som gärna vill vara med vad du än gör. Jon har upptäckt att vi tvåbenta inte alls är så farliga som han först tyckte då han gömde sig under överkastet/i påslakanet första veckorna hos jourmatte. Jons bästa kompis heter Douglas, dock är det inte helt ömsesidigt från katten Douglas sida då Jon är väldigt närgången tycker han.
Numera  är Jon en riktig kelgris som älskar att bli kliad o klappad! Han älskar att busa och leka. Han tycker inte om att bli lyft, det tycker han är läskigt. Vi har provat att åka bil vilket går jättebra. Jon äter allt, går på lådan. Han går bra ihop med större o lugna barn, alla som tar det försiktigt helt enkelt. Jon vill gärna bo med en snäll kompis! Han behöver ett hem där han får fortsätta träna på sin tillit till människor, och gärna med minst en annan snäll katt då han älskar sin jourhemsbrorsa och gärna gör precis som han. Finns i jourhem i Örebro. Är du Jons nya, livslånga hem? Ring oss på 070-6741700 för en dejt!
Pris 1200kr
Ester
en svartvit skönhet på ca 5år. Hon har inte haft så mycket kontakt med människor innan jourhemmet, så hon är därför lite misstänksam mot oss tvåbeningar.
Hon tycker om att sitta och spana på vad som händer både utanför och innanför fönstret, och att leka med fjäderpinnar är även det en hobby som ligger henne varmt om hjärtat. Just nu får man inte klappa henne, så hon skulle behöva få komma till ett hem som har tålamod, för hon har redan kommit långt från de...t att hon blev infångad. Ester har kommit bra överens med andra kissar, så det är ingen fara om det finns en kattkompis, men små barn och hundar är nog inte hennes grej riktigt.
Med lite kärlek och mumsbitar tror vi att hennes mysiga sida kan visa sig. Är du tvåbeningen som kan få henne på fall?
Slå en signal till oss på nr 070-2682927
Pris 1200 kr
Flora
ca 1 år, är en försiktig svartvit pärla.
Flora är som sagt blyg men man får klappa henne och hon springer inte iväg. Flora leker gärna, mest när hon är själv ( många trasiga leksaksmöss hittas som bevis) Men det är nog bara en tidsfråga tills Flora bjuder in människor till lek. Hon måste bara få komma till någon som ger henne lite extra uppmärksamhet, så att Flora äntligen kan få blomma ut.
För tillfället bor hon i jourhem med flera andra katter och verkar inte ha något problem med kattkompisar. Däremot så skulle Flora inte klaga som ensamkatt heller. Finns i jourhem utanför Storå. Är du den rätta för Flora? Ring oss på 070-6741700 för en dejt.
Pris 1200 kr
Syskonen Saga & Smulan, 4 år, söker ett hem tillsammans.
Saga (korthårig)
Mycket social katt som älskar att bli klappad, gillar att vara med och är mycket nyfiken. Inte lika pratsam som sin syster, men är lite busig med leksakerna. Äter de som bjuds, men mest torrfoder. Gillar att titta ut genom fönstret. Har inget emot att bli lyft.
...
Smulan (långhårig)
En mycket kelig och pratsam katt som älskar mys, nyfiken och vill vara med, men samtidigt lite blyg och avvaktande mot nya personer/saker.
Äter torrfoder , är en finsmakare vad gäller blötmat. Går på lådan, gillar att ligga högt upp och ha koll. Sitter ofta i fönstret och spanar ut. Har busat lite med tygråttor. Kräver en del pälsvård.
Båda tjejerna vill kunna gå ut i sitt nya hem, i en trygg miljö utan nära stora vägar. Finns i jourhem utanför Lekhyttan. Pris 1200 kr/st
Är du rätt familj för dessa fina töser? Ring oss på 070-6741700.
Pris 1200 kr/st
Tingad 
Cilla
ca 2 år är en nyfiken lugn tjej som vill hitta ett hem där det finns människor med stor kattvana och tålamod.
Hon har inte visat några tecken på att vilja gå ut och nöjer sig säkert med en innätad balkong. Funkar bra ihop med andra katter och större barn som förstår att hon vill ha sin space. Cilla är gärna med och tittar på avstånd, kommer till bordet då man äter och kan gärna tänka sig att få smaka något. Vill inte bli klappad ännu men med rätt hem och tålamod så tror vi att hon kommer släppa garden och låta sig bli kliad. Cilla är nu rakad då hon hade väldigt mycket tovor i sin fluffiga päls. Hon finns i jourhem i Karlskoga. Ring 070-2682927 om du vill ge Cilla din tid och kärlek.
Pris 1200 kr
Malva
3-4 år är en blyg fröken som börjar bli mer modig för varje dag. Hon är väldigt busig och nyfiken. Malva är fortfarande rädd för oss tvåbenta, men om det är bus på gång slappnar hon genast av och då får man vara nära henne. Efter att ha bott ute har hon upptäckt hur roligt det är att springa efter leksaksmöss och bollar och att jaga snören. Hon älskar att busa med sin kattkompis som hon är väldigt snäll mot. Malva vill inte bli klappad och kan fräsa om man rör vid henne, men hon vill gärna smyga efter på säkert avstånd och titta vad jourhems matte sysslar med. De stora människorna på TVn var i början jätteläskigt, men dom har hon nu blivit van vid. Malva går på lådan bra, äter gärna torrfoder. Svårflörtad med godis och hennes hjärta vinns genom bus.
Är du Malvas nya familj eller livskamrat? Ring oss för en dejt med denna fina tjej, 070-6741700. Finns i jourhem i Karlskoga.
Pris 1200 kr.
Holly
ca 2 år,  är en nyfiken och gosik tjej som skulle passa bra i ett lungt hem, hon kan bli osäker vid höga ljud men släpper fort osäkerheten om man klappar på henne. Holly är otroligt vacker med sin mörka päls, vita morrhår och stora öron. Hon vill gärna ligga högt upp och spana ut genom fönster. Helst vill hon ha en kattkompis som är snäll,  hon bor idag med tre andra katter som hon gärna gosar med. Vill du träffa denna skönhet ring
070-2682927. Finns i Karlskoga.
Pris 1200 kr
Skorpan
ca 4 år, är en  grabb  som inte riktigt vågat ta plats än då han fortfarande är blyg och lite tillbakadragen. Han älskar att busa med den andra katten i jourhemmet och de ligger gärna nära  och tvättar varandra. Skorpan behöver flytta till någon som verkligen kan ge honom den tiden han behöver för att verkligen blomma ut och visa vem han är. Han har gjort väldigt stora framsteg i jourhemmet men litar inte riktigt på människor än, men ger man honom den tiden han behöver så kommer det säkert att bli en trygg kille.  Finns i jourhem i Degerfors. Vill du träffa denna fina kille?
Ring oss på 070-6741700.
Pris 1200 kr
Mirre
ca 2 år, är en bestämd blyg tjej som inte vill ha så mycket närkontakt med människor just nu. Hon spanar nyfiket på avstånd med sina vackra oranga ögon och stora öron. Mirre behöver ett lungt hem där det finns tid och tålamod att ge henne tiden hon behöver för att våga utvecklas till en tryggare kisse. Om hon blir stressad så kan hon bajsa på sig därför tror vi ett hem utan barn passar henne, annars sköter hon lådan exemplariskt. Hon bor idag med tre andra katter vilket fungerar jättebra så en trygg kompis som visar vägen skulle vara perfekt. Med tålamod och kärlek kommer Mirre inse att människor inte är så tokiga.
Ring 070-2682927 om ni vill ge Mirre en chans.
Pris 1200 kr
Tingad
Emilio
ca 1 år, är en underbar kattpojke. Emilio hittades utomhus, han gick runt och skrek och försökte få kontakt med människor. Trots många fästingar och inte så mycket mat i magen så var han från första stund enormt tillgiven till människor. Emilio är en katt som fångar ditt hjärta direkt, han följer dig dit du går, pratar gärna och blir direkt en vän för livet. Emilio har mycket kärlek att ge och söker dig som vill ge lika mycket tillbaka till honom. Emilio funkar med barn och andra katter. Vill kunna gå ut sen i sitt nya hem. Fnns i Karlskoga. Är du Emilios nya, livslånga hem? Ring oss på 070-6741700.
Pris 1200 kr

Julius
3-4 år, är en av de mest kärleksfulla katter vi haft. Julius vill vara nära och njuta av gos och mys mest hela tiden. Han är fortfarande lite tunn efter att ha gått ute länge. Han älskar mat, äter det mesta som bjuds. Äter helst medan du håller honom sällskap. Julius behöver ett hem som har mkt tid och kärlek att ge honom. Han verkar annars ganska lugn. Finns i Karlskoga. Är du den rätta för denna myskille? Ring oss på
070-6741700.
Pris 1200 kr