Alla vuxna katter är kastrerade, vaccinerade och id-märkta
Kattungar är vaccinerade och id-märkta


     Hur kan jag adoptera en katt?     


När du hittat en katt som du tror passar dig så ringer du telefonnumret som finns i varje katts annons.
Vi kan då förmedla telefonnumret till jourhemmet. När du har träffat katten i jourhemmet får du gå hem och tänka igenom om du är rätt hem för katten, sedan hör du av dig till oss igen och meddelar hur du vill göra.

Om du vill adoptera så bokar vi dag och tid för adoption.

Tänk på att katten kan leva länge så vi vill att du planerar för många år tillsammans med katten.
Om det inte skulle fungera med den nya familjemedlemmen av olika anledningar så kontakta oss.

Kattungar på 12 veckor adopteras inte ut som ensamkatter till ett nytt hem, man kan då adoptera en kattkompis från oss.

                  Katter som söker permanent hem                

TINGAD
Det här är Shira! Hennes väntan på ett eget hem har har pågått i ett år nu och nu tycker vi att det är hennes tur!
Visste ni att namnet Shira även är namnet på en av Kilimanjaro toppar? Att bestiga Kilimanjaro är en lång resa med tålamod som krav, men när man väl kommer upp på en av topparna så är det slående vackert och man glömmer snabbt bort det jobbiga.
Att lära känna Shira är lite likadant. Shira litar inte på oss tvåfotingar och hon tycker att våra händer är väldigt läskiga. Shira är absolut inte arg eller aggressiv, men hon behöver ha sin tid att finna den trygghet hon förtjänar.
Jourhemmet ser att Shira blommar ut i hemlighet när hon tror att ingen ser, då leker hon för fullt, kan prata med kattkompisar och älskar att leka med sin egna svans. Det här är beviset på att en trygg sida av henne finns , men att hon behöver någon med full förståelse som vågar vänta på att hennes otroligt vackra och unika personlighet ska få komma fram.
Shiras bakgrund har inte varit lätt trots att hon bara är ett par år gammal. Hon är både född hemlös och har fått växa upp som det.
I alla årstider och i olika väder har hon drivit runt i otrygghet. Vill du bli Shiras fortsättning och se till att hennes framtid blir fylld av kärlek?
Shira söker ett någorlunda lugnt hem. Gärna med kattkompisar men kan även funka som ensamkatt. Ring 070-674 17 00 om du vill hälsa på denna blyga böna.
Pris 1200 kr
TINGADE
Teddy och Vinnie
Efter lång väntan i jourhemmet så kommer här en ny kontaktannons för finaste bröderna Vinne & Teddy!
Kom och träffa oss, Teddy och Winnie, vi är 3 år, härliga och snälla katter som fått en andra chans i livet. Vi vill vara tillsammans, sova, leka och ha det bra. Jourmatte säger att vi är enkla att sköta. Vi går på lådan som vi ska och är väldigt renliga. Vi har inte petat ner eller förstört en enda grej där vi är nu, och då ska ni veta att det finns massor av grejor här. När det är mat på gång är vi väldigt angelägna, vi gillar mat nämligen, då vill vi gärna bli klappade och buffar på husse och matte. Ibland kammar matte oss när vi äter och det är helt ok faktiskt. Vi är fortfarande lite blyga, men det minskar för varje dag.
Vi är nyfikna och är gärna med och kollar vad som händer, speciellt i köket. Vi är alltid med när människorna äter frukost och då brukar vi få något gott.
Det finns ett glasat uterum där vi är och det är toppen att få gå ut dit och kolla, vi brukar passa på att sova lite också när vi är där.
Vi vill gärna ha ett hem där vi kan stanna för-alltid!
 Finns i jourhem i Karlskoga.
Ring 070-2682927 för en dejt med oss! Vi väntar och längtar...
Pris 1200 kr / st
Ester
en svartvit skönhet på ca 5år. Hon har inte haft så mycket kontakt med människor innan jourhemmet, så hon är därför lite misstänksam mot oss tvåbeningar.
Hon tycker om att sitta och spana på vad som händer både utanför och innanför fönstret, och att leka med fjäderpinnar är även det en hobby som ligger henne varmt om hjärtat. Just nu får man inte klappa henne, så hon skulle behöva få komma till ett hem som har tålamod, för hon har redan kommit långt från de...t att hon blev infångad. Ester har kommit bra överens med andra kissar, så det är ingen fara om det finns en kattkompis, men små barn och hundar är nog inte hennes grej riktigt.
Med lite kärlek och mumsbitar tror vi att hennes mysiga sida kan visa sig. Är du tvåbeningen som kan få henne på fall?
Slå en signal till oss på nr 070-2682927
Pris 1200 kr
Malva
3-4 år är en blyg fröken som börjar bli mer modig för varje dag. Hon är väldigt busig och nyfiken. Malva är fortfarande rädd för oss tvåbenta, men om det är bus på gång slappnar hon genast av och då får man vara nära henne. Efter att ha bott ute har hon upptäckt hur roligt det är att springa efter leksaksmöss och bollar och att jaga snören. Hon älskar att busa med sin kattkompis som hon är väldigt snäll mot. Malva vill inte bli klappad och kan fräsa om man rör vid henne, men hon vill gärna smyga efter på säkert avstånd och titta vad jourhems matte sysslar med. De stora människorna på TVn var i början jätteläskigt, men dom har hon nu blivit van vid. Malva går på lådan bra, äter gärna torrfoder. Svårflörtad med godis och hennes hjärta vinns genom bus.
Är du Malvas nya familj eller livskamrat? Ring oss för en dejt med denna fina tjej, 070-6741700. Finns i jourhem i Karlskoga.
Pris 1200 kr.
Holly
ca 2 år,  är en nyfiken och gosik tjej som skulle passa bra i ett lungt hem, hon kan bli osäker vid höga ljud men släpper fort osäkerheten om man klappar på henne. Holly är otroligt vacker med sin mörka päls, vita morrhår och stora öron. Hon vill gärna ligga högt upp och spana ut genom fönster. Helst vill hon ha en kattkompis som är snäll,  hon bor idag med tre andra katter som hon gärna gosar med. Vill du träffa denna skönhet ring
070-2682927. Finns i Karlskoga.
Pris 1200 kr
Mirre
ca 2 år, är en bestämd blyg tjej som inte vill ha så mycket närkontakt med människor just nu. Hon spanar nyfiket på avstånd med sina vackra oranga ögon och stora öron. Mirre behöver ett lungt hem där det finns tid och tålamod att ge henne tiden hon behöver för att våga utvecklas till en tryggare kisse. Om hon blir stressad så kan hon bajsa på sig därför tror vi ett hem utan barn passar henne, annars sköter hon lådan exemplariskt. Hon bor idag med tre andra katter vilket fungerar jättebra så en trygg kompis som visar vägen skulle vara perfekt. Med tålamod och kärlek kommer Mirre inse att människor inte är så tokiga.
Ring 070-2682927 om ni vill ge Mirre en chans.
Pris 1200 kr
Sotarn
ca 5 år, är en blyg kisse med mycket potential. Han bor just nu i jourhemmet tillsammans med en annan katt och i början tittade han och undrade vad hans kattkompis gjorde när han gosade med jourhems matte men nu på senaste tiden har han visat att även han gärna vill gosa, även om det är väldigt läskigt och han inte riktigt vågar men matte i jourhemmet fick häromdagen klappa Sotarn för första gången. Han är nyfiken och vill gärna vara med och se vad man gör. Tv:n kan vara riktigt intressant ibland, då sitter han med uppspärrade ögon och stirrar förtrollad på skärmen. Sotarn behöver ett lugnt med med mycket tålamod och en snäll kattkompis. Kastrerad, vaccinerad o idmärkt. Är du den rätte för fina Sotarn? Ring oss på 070-6741700.Finns i jourhem i Degerfors.
Pris 1200 kr
Moa
ca 2 år söker tillsammans med Altaria ett lugnt hem som har tid och tålamod, helst inga små barn.
Moa kallas mos gos hos hennes jourhem för hon har blivit en riktigt knä katt som älskar att gosa. Hon var väldigt rädd i början och har fortfarande svårt för människor ibland men bara man tar det lugnt och sakta med henne så är hon världens snällaste.
Moa och Altaria vill bo ihop eftersom de kompletterar varandra så bra speciellt för Moa som blivit mkt tryggare med Alli runt sig.
Finns i jourhem i Örebro. Är du rätt hem för dessa goa töser?
 Ring oss på 070-6741700. 
Pris 1200 kr


 
Altaria
ca 1,5 år söker tillsammans med Moa ett lungt hem som har tid och tålamod, helst inga små barn.  
Altaria kallas för Alli och här är en riktigt livlig ungkatt som älskar att vara överallt och ingenstans. I början så var det svårt att gosa med henne för hon ville bara busa, nu är hon lite lugnare och uppskattar att gosa lite mer. Moa och Altaria vill bo ihop eftersom de kompletterar varandra så bra speciellt för Moa som blivit mkt tryggare med Alli runt sig.
Finns i jourhem i Örebro.  Är du rätt hem för dessa goa töser?
Ring oss på 070-6741700. 
Pris 1200 kr
Fredrika
Några år gammal, vill gärna komma till ett hem med en kattkompis som är lugn men ändå busig. Bor idag med en busig jourhemskompis. Hon äter allt, favoritmat är falukorv, sardiner i tomatsås och din mat. Fredrika är en mattjuv så man får passa maten man äter och inte lämna den obevakad.
Lite blyg fortfarande men nyfiken på vad man gör. Hon skulle nog bli glad om hon har möjlighet att få gå ut efter det hon har acklimatiserat sig men finner sig att vara innekatt också. Är du rätt människa för den fining? Ring oss på 070-6741700 för en dejt.
Pris 1200 kr.
Pomelo
ca 2 år, är en busig herre som hittar på saker och hittar sånt som man tror har gömt undan. Han är cool och springer gärna efter och runt fötterna när man städar. Pomelo vill gärna bo med en kattkompis. Stryker sig mot ben och händer när han tigger och vill något. Pomelo har lite känslig mage och bör endast äta en sorts mjukmat utöver kokt fisk och kokt kyckling, äter inte torrfoder. Efter acklimatisering inne så vill han kunna gå ut och jaga möss då jourhemmet märkt att han längtar ut, gärna i ett tryggt område på landet. Finns i Karlskoga. Är du rätt människa för denna kille?
Ring oss på 070-6741700.
Pris 1200 kr
Tvillingarna Ammi och Azalea
Här har ni dubbelt upp med unika personligheter. Ammi och Azalea är två unga, nätta flickor som bidragit till många skratt i jourhemmet. Trots att de är lite skygga så är närvaron hög från båda. Azalea älskar att bli klappad, men Ammi spelar lite svårflörtad på ett härligt sätt! Dessa två donnor fångades in från ett ställe med alldeles för många katter. Flickorna föddes och växte upp utomhus i kylan och betraktade människorna försiktigt på håll men fick inte komma in i värmen. Idag har stora framsteg gjorts! Från att sitta och darra i ett hörn till att prata, leka och bli klappade av människor. Jourhemmet hittar många leksaksmöss flytandes i vattenskålar, lek och bus är det bästa som finns.
Ammi och Azalea letar efter dig som vill ha två kattflickor med riktigt fina personligheter, som kommer få ditt hjärta att växa en storlek större ❤️ 
De måste inte flytta tillsammans men i det nya hemmet vill de ha en snäll kattkompis. Deras kompis Flora, som oxå är redo för nytt hem, trivs de bra tillsammans med. Kom och hälsa på!
Finns i jourhem utanför Storå.
Ring oss på 070-6741700 för en dejt.
Pris 1200 kr/st
TINGAD
Igor
ca 4 år. Han är en rejäl men lite blyg.  Igor  behöver lite tid att bli bekväm i nya kläderna som familjemedlem men låter sig klappas av de flesta, även barn i skolåldern, och älskar det! Han kurrar så han dreglar, verkligen njuuuter av uppmärksamheten. Dock vill han bo i ett lugnare hem då han fortfarande är osäker på höga ljud och plötsliga rörelser. Igor är dock världens snällaste. Inga problem med att lyftas fram från sina kryp in och sköter lådan perfekt. Går ihop med andra katter och har nu börjat komma fram på inkallning. Speciellt med lite fjäsk, godis går alltid hem hos Igor!
Han utvecklas dagligen som individ och kommer bli en fantastisk sällskapskatt och en vän för livet om man lägger lite tid på honom. Han längtar efter någon som öppnar sitt hem för honom och ger honom chansen fortsätta växa till en trygg kisse. Finns i Karlskoga. 
Ring oss på 070-6741700 för en dejt.
Pris 1200 kr
HERA TINGAD
Vännerna Ruby & Hera (pojke+flicka) söker nu eget hem. De kan gärna fortsätta bo tillsammans eller flytta var för sig (om det finns en trygg kattkompis i nya hemmet). Båda är födda ute men har haft turen att få växa upp inomhus i en trygg miljö. De är båda blyga och behöver komma till ett lugnt hem där man har extra tålamod och förståelse för deras bakgrund. Går att klappa när man är lugn. Busar & leker precis som vilka kattungar som helst. Är du redo för ett långt liv med någon av dessa (eller båda)? Kontakta oss idag på 070-6741700. Vaccinerade, chippade och avmaskade. Kastrering vid ca 6 mån ålder som ingår i priset. Finns i jourhem i Karlskoga.
Pris 1400 kr/st.
Här har ni Amos!
Amos är en ung och otroligt social kille med ett väldigt fint humör. Skulle han själv få välja så skulle hela hans dag bestå av gos, lek och i närvaro av människor. Amos tycker om oss tvåfotingar gamla som unga, så länge han får vänner för livet blir han överlycklig. Denna killes resa började med att han föddes in i ett otryggt hem. Det fanns alldeles för mycket katter och mestadels fick Amos och hans syskon bo utomhus. Ibland kunde man smita in i värmen och ibland fanns det lite mat. Men många dagar spenderades tyvärr ute i kylan. Trots det otrygga livet Amos har bakom sig så är han otroligt tillgiven och trygg i sitt jourhem. Denna fina pojken
längtar efter sitt egna hem, det syns i hans kroppsspråk och i hans ögon. Han tar varje chans han får till kontakt med människor.
Amos vill kunna gå ut i ett tryggt område i sitt nya hem. Han kan även tänka sig att flytta tillsammans med sin mamma Vendela, som är precis lika tillgiven. Så, letar du efter en katt som vill sova i ditt knä, leka, gosa och som kommer att älska dig villkorslöst för resten av hans liv? Kom och hälsa på Amos!! Ring 070-6741700 för en dejt! Finns i jourhem utanför Storå.
Pris 1200 kr
Sunday, även kallad mat-tjuven, är en söt liten tös på några år som med framsteg i jourhemmet lärt sig att vi människor inte är så farliga trots allt. Nu längtar hon efter en tålamodig matte eller husse - eller varför inte både och? - som vill fortsätta att se hennes utveckling till en tryggare misse. Ett plus är om du har en egen kisse där hemma sedan tidigare, då Sunday är en riktigt busig tjej som behöver en kompis att spendera sina glada dagar med.
I jourhemmet har hon inte bara fått en utan två bästa kattkompisar och en stor fluffig varelse på fyra ben som gillar att glufsa i sig Sundays mat (om Sunday inte hinner äta upp sin mat så att säga).
Men Sunday är en tuff tjej som kan säga ifrån när hunden kommer för nära annars ligger de fint tillsammans på varsin sida av soffan .  Finns i jourhem i Filipstad. Pris 1200 kr. Ring oss idag på 070-6741700 för en dejt!